Seitsmes päev:Tartu / Seventh Day: Tartu

Tänaset päeva alustasime kohvikus Rüütli tänaval pannkoogi söömisega. Pannkoogid olid hea maitsega ja igal ühel oli erineva sisuga pannkook. Mõned olid veidi väsinud, sest eelmine õhtu olime avastanud ka Tartu ööelu. Oli väga tore kogeda kuidas peale õppimise Tartu tudengite elu käib.




Jätkasime päeva Aparaaditehases, kus oli võimalik Hans Matutega kohtuda. Ta on välismaa juurtega ja on enamus elu Mehikos elanud, ja hiljuti otsustas ta Eestise tulla elama. Oli võimalik kuulata Hansu Eesti elu kogemuste kohta, vestelda temaga ning esitada talle küsimusi.






Peale lõunat uhkes "Big Ben" pubis, veetsime enamus päevast teaduskeskuses Ahhaas. Keskuses on võimalik sooritada erinevaid katseid, katsuda huvitavaid asju ning tagurpidi jalgrattaga sõita. Ahhaa keskuses oli ka huvitav näitus inimeste kehade kohta ja seal sai lugeda keha musklite ja vererakkude kohta. Tavaliselt on füüsika ainena veidi igav aga Ahhaa keskuse interaktiivsed ekraanid ja huvitavad atraktsioonid tegid selle palju põnevamaks. Veel põnevam oli "plahvatamise show" kus keemia õpetaja tegi hea huumoriga erinevaid plahvatamiskatseid.  





Ahaa keskuses on ka Tehnoloogia saal kus sai ka endast võta foto plahvatava õhupalliga. Peale selle on hiiglaslik energia masin, Newtoni õunapuu, mini-laborid, planetaarium ja palju muud huvitavaid asju.








So just in case you didn't understand that.... Today we nursed some very sore heads after immersing ourselves in the Tartu student experience, we ate delicious pancakes, had time to explore this beautiful city, went to Ahhaa and experienced many 'ahaa' moments. Ahhaa was amazing, inspiring, fun, and slightly haunting (bodies in all shapes and forms). We are now off to eat pizza, here is a picture of what we are looking forward to. 




Me armastame Tartut!
We love Tartu! 


...Have to run, don't want to miss the pizza. yummm...
Henrik Hove & Yasmiin Raiend 









Comments